Quantcast
Channel: Vuoden Eeva -juhla uudistui - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6160

Ajankohtaista Varsinais-Suomesta: Suomalaiset hyötypelit tulevat

$
0
0

NordicEdu tekee pioneerityötä opetus- ja hyötypeleissä. Markkinat ovat vielä pirstaleiset, mutta kasvavat kovaa.

Turussa vuonna 2011 perustetun NordicEdun luova johtaja Tatu Laine uskoo, että ihminen oppii parhaiten nauttiessaan siitä mitä tekee. Yritys tekee hyvinkin erilaisille kohderyhmille räätälöityjä pelejä, joissa samalla kohtaavat asiakkaiden liiketoiminnalliset ja opetukselliset tavoitteet. Portfoliossa on jo yli 20 toteutettua peliä, joita on terästetty hyvällä käytettävyydellä ja houkuttelevalla grafiikalla. Vuonna 2014 NordicEdu sai Varsinais-Suomen INNOAURA-palkinnon, joka annetaan vuosittain eniten luovaa potentiaalia ja luovien alojen liiketoimintaa kehittäneelle yritykselle.

NordicEdu on toteuttanut muun muassa roolipelihenkisen tarinapelin Kumitan mobiililaitteille osana Väestöliiton ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kondomikampanjaa. Humoristinen tarina on Väestöliiton lääkärien käsikirjoittama ja tavoitteena on saada nuoret ymmärtämään kondomien käytön merkitys seksitautien ehkäisemisessä. Tile Tales on yrityksen oma numeroilla leikittelevä ja matemaattisia taitoja kehittävä mobiilipeli, jossa pelaaja luovii erilaisten ruutumuodostelmien läpi kohti maalia.

”Tile Talesissa tavoitteemme oli luoda ilmapiiriltään rauhallinen ja kiireetön pelikokemus, johon ei kuulu aikarajoja, virheliikkeiden laskemista tai häiritsevien mainosten ja ostokehotusten ilmestymistä ruudulle. Peli on kehitetty erityisesti aikuisille naisille ja asiakaspalaute kertoo, että he pelaavat peliä nimenomaan lasten kanssa”, Laine kertoo.

Bio- ja metsäyhtiö UPM:lle ja Suomen Partiolaisille NordicEdu kehittää parhaillaan mobiilipeliä, joka houkuttelee lapsia ja nuoria tutkimaan metsää, saa heidät kiinnostumaan sen eri lajeista ja tietoisiksi mitä kaikkea puusta voi tehdä.

Markkinanäkymät positiiviset

Tatu Laineen mukaan hyötypeleihin liittyvät markkinat ovat vasta syntymässä.

”Arvoketjut ovat usein epäselviä ja alalle suunnatut investoinnit pieniä. Hyötypelien markkinat kasvavat kuitenkin maailmanlaajuisesti noin 16 prosentin vuosivauhtia 5,5 miljardin dollarin kokoiseksi vuoteen 2020 mennessä. Suurin osa bisneksestä tehdään B2B-mallilla eikä kuluttajapuolen hyötypeleissä ole ollut vielä kummempaa menestystä. Suomessakin hyötypelien toteutus kasvaa jatkuvasti. Tätä edesauttaa erityisesti Suomen ja suomalaisten myönteinen asenne pelejä ja pelaamista kohtaan. Kuluttajapuolella menestyneimmät hyötypelit ovat usein olleet kielten oppimiseen tai aivojen ja loogisen ajattelun treenaamiseen tarkoitettuja pelillisiä sovelluksia.”

Tekesin rahoituksella NordicEdu kehitti sisäiseen käyttöön Unity-pelimoottorin lisäominaisuuden, joka mahdollistaa vektorigrafiikan käyttämisen suoraan pelimoottorissa.

”Käytämme peleissämme vektorigrafiikkaa huomioidaksemme mobiililaitteiden muistin ja suorituskyvyn mahdollisimman hyvin. Siksi näimme erityisen hyödylliseksi toteuttaa tällaisen tuen Unityyn, jota ei ennen ollut olemassakaan. Kuvien sijaan vektorigrafiikka kääntyy Unityssä tilaa säästäviksi polygoniverkoiksi ja näin pelit pyörivät paremmin. Samassa yhteydessä kehitimme sisäistä sisällöntuotantokäytäntöämme, jotta grafiikantuottajalla olisi suora yhteys pelimoottoriin ja pelin sisältöön. Teimme työkalustamme myös myytävän version, joka auttaa muitakin saman ongelman kanssa.”

Rahoitus auttoi NordicEdua ensimmäistä kertaa panostamaan merkittävästi tuotantotapojen ja teknologian kehitykseen.

”Koko prosessi Tekesin kanssa tarvekartoituksesta lähtien on ollut antoisaa ja tuloksista on myös aktiivisesti viestitty alan sisällä. Voimme tarjota jatkossa entistä kilpailukykyisempiä ja laadultaan tinkimättömiä hyötypelejä moniin tarkoituksiin.”

Lisätietoja

Tatu Laine
NordicEdu
p. 040 7056 455
tatu (at) nordicedu.com

www.nordicedu.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Viestintäpäällikkö Kaj Nordgren, Tekes
puh. 050 5577 714, kaj.nordgren@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6160

Trending Articles